Ozon vs Covid19 in Romania

https://www.libertatea.ro/stiri/presedintele-societatii-de-ozonoterapie-spune-ca-specialistii-mondiali-citati-de-libertatea-spun-tampenii-si-ca-tratamentul-poate-ajuta-la-tratarea-covid-2971079

Libertatea > Ştiri > Știri România>

Președintele Societății de Ozonoterapie spune că specialiștii mondiali citați de Libertatea ”spun tâmpenii” și că „tratamentul poate ajuta la tratarea COVID” Președintele Societății de Ozonoterapie spune că specialiștii mondiali citați de Libertatea ”spun tâmpenii” și că „tratamentul poate ajuta la tratarea COVID” Doctorul Ștefan Tiron, medic specialist în Ortopedie și Traumatologie, e parte a protocolului semnat cu societatea ATI pentru introducerea în România a ozonoterapiei în tratarea bolnavilor de COVID-19. Spitalul Babeș e primul unde se va implementa metoda. Italia, Spania, Brazilia și China se numără printre țările care au demarat deja studii în spitale, dar există numeroși specialiști care spun că metoda nu are aplicabilitate la bolnavii de coronavirus. De Justin Gafiuc, Duminică, 26 aprilie 2020, 09:43
Citeşte întreaga ştire: Președintele Societății de Ozonoterapie spune că specialiștii mondiali citați de Libertatea ”spun tâmpenii” și că „tratamentul poate ajuta la tratarea COVID”

Libertatea a dezvăluit ieri că societatea ATI, care reunește medicii de Terapie Intensivă, a semnat un protocol pentru aplicarea unei terapii cu ozon la ”pacienții critici” de COVID-19, folosindu-se ”ozonoterapia intravenoasă”.  Semnatari sunt Dorel Săndesc, președintele ATI România, Șerban Bubenek, reprezentant al medicilor ATI, și Ștefan Tiron, președintele Societății Științifice Române de Oxigen-Ozono Terapie (SSROOT). Procedura a născut dezbateri contradictorii la nivel internațional.

Citeşte întreaga ştire: Președintele Societății de Ozonoterapie spune că specialiștii mondiali citați de Libertatea ”spun tâmpenii” și că „tratamentul poate ajuta la tratarea COVID”

Ștefan Tiron, șeful SSROOT, spune că ”abordarea specialiștilor citați de Libertatea e o tâmpenie. Singura cale pe care nu se administrează ozon e cea respiratorie, fiindcă produce iritații. Dar nimeni n-a murit din aspirarea ozonului”.
Citeşte întreaga ştire: Președintele Societății de Ozonoterapie spune că specialiștii mondiali citați de Libertatea ”spun tâmpenii” și că „tratamentul poate ajuta la tratarea COVID”

”Sigur, ozonul poate face rău dacă e administrat în cantități exagerate. Dar pentru asta ar trebui să cheltuiești o grămadă de bani și să fii dement să faci așa ceva”, Ștefan Tiron, președinte SSROOT Completează: ”E prima oară când aud și această poveste cu SUA care-i sancționează pe cei care aplică ozonoterapie în tratamentul pentru coronavirus. Chiar o să mă interesez la omologul meu din SUA să vedem dacă există într-adevăr astfel de probleme. Dacă e așa, voi spune despre ce e vorba, dar nu putem jongla nefundamentat cu astfel de informații. Eu n-am auzit însă de așa ceva și am pretenția că stăpânesc bine subiectul în calitate de președinte al Asociației Mondiale de Ozonoterapie”. ”95-97% oxigen, restul ozon” Mecanismul care urmează să se aplice în România, individualizat sub denumirea de autohemoterapie, presupune o manipulare sangvină cu ajutorul unor aparate specifice: se extrag 100 ml de sânge se amestecă cu o cantitate egală de oxigen-ozon, iar sângele este apoi reintrodus în corp, fără să iasă în exterior din acest circuit. Ozonoterapia este folosită în medicină ca tratament adjuvant.

”Procedura e deja aplicată în China, Italia, Spania sau Brazilia, iar efectele sunt multiple și credem că pot ajuta în combaterea coronavirusului. Amestecul folosit este de 95-97 la sută oxigen, restul ozon”, Ștefan Tiron, președinte SSROOT ”Ajută corpul să lupte cu virusul” El explică faptul că ”vorbim despre o inactivare a virusului, o dinamizare a sistemului imunitar, o reducere a procesului inflamator, fiindcă aici exact asta răpune pacientul la nivelul plămânilor. De asemenea, corijează rapid hipoxia, adică lipsa de oxigen. Iar ozonoterapia e complementară oricărui tratament”.

Practic, ozonul medical ar avea capacitatea de a deteriora învelișul gelatinos al virusului, reducându-i forța de infectare. Tiron consideră că e o metodă care ar putea ajuta corpul să lupte cu COVID-19. ”Experiența noastră directă și literatura științifică veche ne determină să considerăm că utilizarea ozonului în unitățile de terapie preintensivă și intensivă ar putea reduce semnificativ mortalitatea și zilele medii de spitalizare, permițând o rotație mai mare a patului, ceea ce duce la reducerea mortalității”, pasaj din memoriul SSROOT către Ministerul Sănătății ”Doar unul din 36 de pacienți a mai ajuns la Terapie Intensivă” Presa italiană a relatat în ultimele zile despre studiile experimentale sau clinice dezvoltate deja în mai multe spitale din peninsulă, unde ozonoterapia a început să dea semne încurajatoare. Bunăoară, la ”Santa Maria della Misericordia” din Udine, un singur pacient din 36 tratați cu ozon a mai ajuns la Terapie Intensivă, restul fiind în remisie a bolii, cu perspective de externare. Unul dintre medicii care au condus studiul, Amato de Monte, puncta că ”o examinare inițială a fost făcută la pacienți în Terapie Intensivă, dar ne-am dat seama că acolo e prea târziu, deoarece leziunea pulmonară e deja prea severă. Dar, dacă acționezi mai repede, funcția plămânului nu e compromisă”. Noul tratament a permis celor 35 de pacienți să nu mai ajungă în Terapie Intensivă. În caz contrar, ar fi fost intubați și ar fi putut rămâne în această stare timp de circa 20 de zile.

Amato de Monte, medic Udine: Subiectul a fost semnalat inclusiv în prestigiosul ”La Reppublica”, unde profesorul De Monte arăta că ”după numai trei ședințe, am observat îmbunătățiri remarcabile, cu o reducere decisivă a nevoii de sprijin de oxigen”. Practic, miza prin ozonoterapie ar fi aceea ca starea pacienților să fie ameliorată înainte de a fi nevoie să ajungă în Terapie Intensivă, oferindu-se astfel timp medicilor să trateze eficient acțiunea coronavirusului prin schemele de tratament antivirale. ”Reduce furtuna inflamatorie declanșată de boală” Procedura a fost extinsă în peste 50 de spitale din Italia, în Bergamo, Brescia, Foggia, Napoli, Palermo sau Torino, iar Policlinica Umberto 1, care funcționează pe lângă Facultatea de Medicină a Universității ”Sapienza” din Roma, a primit acceptul din partea autorităților să efectueze încă un studiu experimental pe 50 de pacienți pentru a avea un reper suplimentar vizavi de efectele ozonoterapiei în combaterea COVID-19. De asemenea, Spitalul ”Nuestra Senora del Rosario” din Ibiza (Spania) a început un studiu similar pentru a observa efectele tratamentului cu ozonoterapie la pacienții infectați cu COVID-19. Sunt pașii clinici care se fac înainte de a se lua o eventuală decizie de a introduce pe scară largă ozonoterapia în tratarea coronavirusului. Terapia cu ozon poate reduce furtuna inflamatorie generată de această boală și diminuează capacitatea replicativă a virusului. Nu există efecte secundare nedorite. Francesco Pugliese, manager Policlinica ”Umberto 1” Roma, pentru Corriere della Sera:

Primele tratamente încep la Spitalul Babeș

În România, Ștefan Tiron spune că ”procedura va începe să fie aplicată la Spitalul Babeș din București. “Am pus personal la dispoziție un aparat, consumabile, am făcut instructaj cu cadrele medicale. Sunt cel puțin alte zece orașe în România unde se poate implementa imediat protocolul, dar e nevoie înainte de avizul fiecărei Comisii de Etică în parte”. Nu mă interesează să câștig un leu din această chestiune. Vreau doar să ajut pentru a salva niște vieți. În România sunt circa 400 de medici practicanți de ozonoterapie, care pot oricând da o mână de ajutor, cu aparatură și proceduri.”

Citeşte întreaga ştire: Președintele Societății de Ozonoterapie spune că specialiștii mondiali citați de Libertatea ”spun tâmpenii” și că „tratamentul poate ajuta la tratarea COVID”

One Comment
  1. Reply
    marcela dragomir

    Rezultatele ozonoterapiei sunt incontestabile. Cu siguranta, timpul va confirma acest lucru. Ozonul este cel mai complet medicament, fara reactii adverse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

STR. STIRBEI VODA 94, Bucuresti, Sector 1, Cod postal 010118

Contact

Contact

0721674272

Email Us at

Email Us at

emilvancea@yahoo.com

Register

Register

Become a Member